O rozverné zubní protéze

5. 10. 2014 6:29:57
Pan František je šarmantní muž seniorského věku. Nezkazí žádnou legraci a tím pádem se těší velké oblibě přátel a rodinných příslušníků. Svůj život si užívá a zná recept na kdejaké trápení. Mnozí z nás by mu mohli optimistický přístup k životu závidět.

I stalo se, že chrup pana Františka žalostně volal po radikální úpravě. Vydal se za svou tehdy ošetřující zubní lékařkou. Paní doktorka navrhla určité možnosti, které se ale panu Františkovi vůbec nezamlouvaly. Netoužil po zubech na "jakési háčky", které by si vyndal a pak zase nasadil. To nebylo nic pro Františka. Paní doktorka tedy nabídla konzultaci u stomatochirurga, který by nabídl implantáty. Ale léčba by nebyla nikterak levná a o spoluúčasti pojišťovny by si mohl Frantík nechat zdát. Co teď? To by ale nebyl pan František, aby si nevěděl rady. Ještě nějakou chvíli vydržel s dosavadním neatraktivním chrupem. I náhoda tomu pomohla a pan František se dostal do péče další lékařky, u které se dohodl, že si nechá všechny zbývající zuby vytahat a nahradit komletní protézou. Paní doktorka se také snažila seč mohla vysvětlit panu Františkovi, že dnešní zubní medicina nabízí i jiná řešení. Ale se zabejčeným Františkem nebylo řeči. Tak mu vyšla paní doktorka vstříc. František se už nemohl dočkat nových náhradních dílů v dutině ústní.

"To bude život. Nic mne nebude bolet, večer hodím zuby do sklenky a tím to pro mne končí", snil pan František. Darem dostal od rodiny UV čisičku mimo jiné i na zubní protézu.
Přišel den "D" a pan František se doma zubil před zrcadlem s novou protézou. Nemohl se té výrazné změny nabažit. On se s protézou skamarádil hned. Ale protéza s ním - ó, to bylo těžší! U zubařky se zdálo, že vše pasuje. Doma po několika hodinách pan František zjistil, že jsou v puse místa, kde protéza tlačí. Asi dvakrát paní doktorku navštívil a problém vyřešili. Pak už pan František jednal sám. Doma měl dílničku pro kutily. Kdo bude ztrácet čas s lítáním po doktorech. Drobné úpravy si doma prostě udělal na protéze sám. Pomalu se učil i jíst s protézou. Takový oběd se prodloužil zhruba o půl hodiny. Nebylo tak jednoduché se za pomoci protézy naučit kousat. František se nevzdával. Co bylo ale překvapivé, bylo kýchání. V tu chvíli se protéza rozhodla, že opustí dutinu pana Františka prakticky kdekoliv. Tak se stalo, že se pan František - zručný zahradník nakláněl nad kompost. Jarní sluníčko jej osvítilo a vyprovokovalo kýchnutí. A kde se zubní protéza ocitla ? V kompostu, kde se vyhřívala kočka. Ta se podivila, co to vedle ní přistálo. Následovaly další zážitky.
Rozverná zubní protéza vyskočila opět při kýchání panu Františkovi z pusy a zakotvila v koupelně za pračkou. Vše dobře dopadlo, nijak se neponičila. František využil všemožných nabídek reklam, které nabízí zaručeně nejlepší fixátory zubních protéz. V reklamě se smáli senioři s blýskavou, krásnou protézou, kterou nezdolá snad ani zakousnutí do tvrdého pečiva. Prostě reklama. Výsledek byl žalostný a pan František si žádná "lepidla na zuby" už nepořídil. Podle něj - zbytečné vyhazování peněz.

Přes veškeré příhody s rozvernou zubní protézou je pan František rád, že ji má. Večer ji vypulíruje, uloží do nádobky z vodou a těší se, co se svou parťačkou zase další dny zažije. Umí brát i takové situace s humorem. Šťastný člověk!

Autor: Hana Ederová | neděle 5.10.2014 6:29 | karma článku: 10.95 | přečteno: 451x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 27.10 | Přečteno: 496 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 49 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 24 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 15.41 | Přečteno: 299 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.78 | Přečteno: 521 | Diskuse
Počet článků 58 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 855

Jmenuji se Hana Ederová, provozuji Poradnu pro bolavou duši

https://poradnaprobolavoudusi.pageride.cz/

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...